P.S.Pudyastuti's Lovely Rooms…

Learning is a long-life process, so it's never late to learn…

Caramel Pudding

Leave a comment

Bahan Karamel :
1.5 cup gula pasir
2 sendok makan air dingin
1 sendok makan air jeruk lemon

Bahan pudding :
5 butir telor
500 cc susu cair
3/4 cup gula pasir
2 sendok makan tepung maizena

Cara memasak :
1. Untuk karamel : taruh gula pasir di dalam panci / wajan, panaskan sampai meleleh dan berwarna kecoklatan. Tuangi dengan air dingin dan air jeruk lemon, aduk rata. Tuang karamel ke dalam loyang / pinggan tahan panas, ratakan sampai seluruh permukaan loyang / pinggan tertutup dengan karamel. Sisihkan.
2. Untuk puding : kocok telor dan gula sampai gula larut. Larutkan maizena dengan sedikit susu, aduk rata sampai larut. Masukkan susu dan larutan maizena ke dalam kocokan telor, aduk rata. Tuang adonan puding ke dalam loyang / pinggan yang telah dilapisi karamel.
3. Masukkan loyang / pinggan ke dalam kukusan, dan kukus puding sampai matang / selama sekitar 30 menit.
4. Dinginkan. Setelah dingin baru disajikan (ketika sudah dingin, puding mudah untuk dilepaskan dari loyang / pinggan).

Author: P.S.Pudyastuti

I am an academic staff at Civil Engineering Department, Faculty of Engineering, Universitas Muhammadiyah Surakarta - Indonesia. I got my Bachelor Degree (ST) from Gadjah Mada University, Indonesia, and Master Degree (M.Sc) from Loughborough University, England. I am married and have got 3 children.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s